Waanzinnig
B2B evenement
Zaterdag
19 november 2016

Bekijk het verslag en de foto's

Business 2 Business Event

Zaterdag 19 November was het weer tijd voor het jaarlijkse B2B event van RT136 Lansingerland.

Dit jaar was het feest geheel in thema en droeg de titel "das Hollandisch Zigeunerfest".

De voorbereidingen door de leden van de Ronde Tafel waren achter de schermen al tijden in gang, denk hierbij aan de organisatie van het feest zelf, het zoeken van sponsoren en het bepalen van de goede doelen.

Op de avond zelf zaten alle gasten aan lange tafels in een van de kassen van de fa. Bunnik Plants in Bleiswijk, welke allen waren afgenomen en betaald door de sponsoren.

De gasten werden de gehele avond door de tafelleden voorzien van een "natje en een droogje" en voor de het vermaak waren niemand minder dan Wolter Kroes en Def Rhymes van de Partij.

De sponsoren, gasten, artiesten, tafelleden en niet te vergeten de gasten hebben deze avond tot een groot succes gemaakt waardoor het uiteindelijk ook nog mogelijk is geweest in totaal € 15.000,- aan de 3 volgende goede doelen te schenken:
  • Stichting VIP Lansingerland
  • Stichting Jarige Job
  • Stichting Boabab

De leden van Ronde Tafel 136 dankt haar sponsoren en gasten en hoopt dit jaarlijks terugkerend evenement ook volgend jaar weer een succes te kunnen maken met hun steun

Bekijk de foto's
Stichting Jarige job

Stichting Jarige job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Wist je dat voor ruim 60.000 kinderen in Nederland dit niet vanzelfsprekend is? Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek.

Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job gee geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, trakta es, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de trakta e voor op school klaar staat. De kinderen hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job. Hierdoor wordt een verjaardag weer een echt gezinsfeest!

Wij als Ronde Tafel 136 gaan ervoor zorgen dat het komende jaar in Lansingerland zoveel mogelijk kinderen gewoon hun verjaardag kunnen vieren.

Vip/ Welzijn Lansingerland

Vip/ Welzijn Lansingerland

Het VIP Lansingerland is HET centrale punt en kenniscentrum als het gaat om vrijwilligerswerk. Het VIP ondersteunt mensen en organisa es in Lansingerland bij alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft.

In het eerste kwartaal van 2017 verhuist Vip/ Welzijn Lansingerland van de Smitshoek naar De Stander. Deze nieuwe locatie ligt op de plek van de oude gemeentewerf in Bergschenhoek, achter de Oranjewijk.
3BWonen bouwt hier sinds februari 2016 aan een nieuw pand, waar naast (verpleeghuis)zorg ook ruimte is om welzijnsactviteiten te huisvesten.
Welzijn Lansingerland gaat op de benedenverdieping van dit pand een ruimte huren.
In deze ruimte zal ook de bibliotheek haar onderkomen hebben.

De belangrijkste functie van de nieuwe ruimte is een plek te bieden voor ontmoe ng voor alle inwoners van Lansingerland. Er komt een Sociaal Café waar je een kopje koffie kunt drinken, een boek kunt lenen of direct lekker kunt lezen aan een van de gezellige tafeltjes.
Daarbij zal De Stander het centrale punt worden waar mensen terecht kunnen met hun vragen over welzijn, zorg en WMO-gerelateerde zaken.
Naast het Sociaal Café hebben wij daar, net zoals nu in de Smitshoek, zaalruimte waar actviteiten kunnen plaatsvinden.

Vanwege de beperkte middelen die Vip / Welzijn Lansingerland hee zullen wij ons steentje bij gaan dragen aan het Sociaal Café,

Baobab Kids Malawi

Baobab Kids Malawi

Stichting Baobab Kids heeft als doel het verbeteren van de leefomstandigheden en toekomstverwachtingen van kwetsbare kinderen in het zuiden van Malawi. Om dit doel te bereiken is een dagopvangcentrum gebouwd en opgezet waarin deze kinderen worden opgevangen.

Het geld dat nodig is voor draaiende houden van het dagopvangcentrum, moet voor het grootste deel worden opgebracht via donaties, sponsoring, schenkingen, inzamelingsacties en dergelijke.

De wens is om in 2016 een opvang/revalidatieecentrum voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking te bouwen. Stenen zijn reeds gebakken, de grond is er, nu de rest nog. Het revalidatiecentrum kan op het terrein van de dagopvang gebouwd worden.